به نیاز کارخانه خوش آمدید

تعارض در محل کار چیست؟

تعارض در محل کار

تعارض در محل کار يکي از دلايل اصلي ايجاد استرس و کاهش بهره وري است، زیرا کارمندان سعی می‌کنند تا از کسانی که با آنها اختلاف نظر داشته دوری کنند. درواقع، به گزارش مديران منابع انساني، آنها حدود 24 تا 60 درصد زمان خود را صرف حل مناقشات ميان کارمندان مي‌کنند.

 

آمارها نشان می‌دهد حدود 35درصد از نيروي کار آمريکا درگير مناقشات کاري بوده و 15درصد ديگر گزارش داده‌اند که شاهد درگيري ميان کارمندان ديگر بوده‌اند. براساس نظرسنجي موسسه Workplace Bullying institute که مناقشات در محل کار را بررسی می‌کند، تنها اين مناقشات نيست که مشکل‌آفرين است، بلکه اختلاف نظر و تعارضات شخصيتی نيز می‌تواند باعث مشاجره میان کارمندان شود.
حال به نکاتي چند درباب مديريت تعارض اشاره مي‌کنیم تا تيم کاري شما بهترين کارآيي را داشته باشد:
1. به نظرات هر دو طرف گوش فرا دهيد، به هر دو طرف اجازه دهيد که نظرات خود را به طور کامل بيان کنند. گاهی اوقات وقتی همه چیز را روی دایره می‌ریزیم بهتر می‌توان به راه‌حلی ساده و مناسب دست پیدا کرد، درحالی که قبل از آن امکان چنین امری وجود نداشت.
2. وقتي فرصتی برای بیان مسائل و گوش شنوایی برای صحبت های ایشان وجود داشته باشد، کارمندان احساس بهتري پيدا مي‌کنند. برايان وي.مور، متخصص تيم‌سازي و بنيان‌گذار موسسه
Celebrating Humanity‌، عقيده دارد که ايجاد شرايط مساعد، به طوري كه هر کسي احساس کند مورد تمسخر قرار نگرفته و خجالت زده نمي‌شود بسيار مهم است.
3. مشکل را ريشه‌يابي کنيد. گفتن اين حرف از انجامش ساده‌تر است. اما ايجاد راه‌حل برد- برد بسيار اهميت دارد، زيرا اهداف شرکت را در اولويت قرار مي‌دهد. به عنوان دارنده صاحب يک کسب و کار کوچک، هرچه قدر بيشتر در تعارضات میانجیگری کنيد، بهتر حل مي‌شوند. به همين دليل است که دادن شانس يکسان به هر دو طرف دعوا براي بيان نظرات خود، از اهمیت بالایی برخوردار است. اين امر به شما کمک مي‌کند تا به عمق مشکل دسترسي پيدا کنيد. بررسی کنید که آيا يک تعارض شخصيتي در ميان است؟ آيا کارمندان در تعارض، از بخش‌هاي متفاوتی بوده و اهداف گوناگوني دارند؟ دانستن مشکل واقعي تنها راهي است که به شما کمک مي‌کند تا راه حل مناسب را پيدا کنيد. در برخي موارد، بهتر است اين کارمندان را در پروژه‌هاي جداگانه‌اي قرار داده يا اهداف پروژه را به گونه‌ای هماهنگ سازی کنید که با نیازهای متفاوت افراد هم سو باشد، که این بهترین راه‌حل است.
4. به کارمندان خود بياموزيد تا تفاوت‌هاي يکديگر را بپذيرند. وقتي که طرفين حرف دل خود را زدند، حال بايد به موقعيت نگاهي هدف‌دار داشت و رويکردهاي متفاوتي که در راستاي يکديگر هستند را تحليل و اتخاذ كرد. مي‌توان نقش هر طرف را در موقعيت‌هاي مختلف هم سو کرد تا بهترين بهره را از کارمندان برده و اختلاف‌نظرها را به پايين‌ترين سطح رساند.
اگر با تعارضات زيادي ميان کارمندان خود مواجه هستيد، بهتر است قبل از اينکه کاربه جايي برسد که نيز به مداخله شما يا مدير منابع انساني باشد، برنامه‌اي جداگانه تعريف کنيد که تعارضات آينده را کاهش دهد. همچنين مي‌توان از يک مشاور براي ايجاد برنامه‌اي متناسب با شرکت خود کمک بگيريد.
5. به دنبال نقاط مشترک باشید. بدون در نظر گرفتن اين امر که يک مشاجره چه مقدار مي‌تواند بزرگ باشد يا آنکه اختلاف‌نظر افراد چقدر عمیق بوده مساله را بررسی کنید، زیرا هميشه موضوعی وجود دارد که دو کارمند درگير نسبت به آن توافق نظر دارند. اين امر گامي بزرگ براي بازسازي رابطه خراب شده و ايجاد بستری مناسب براي حل مشکل است. برخي از زمينه‌هاي ممکن براي ايجاد صلح از اين قبيل هستند:
• توافق بر سر وجود مشکل
• توافق بر اینکه ممکن است اتفاق بدتری بیفتد
• توافق بر يک تغيير کوچک و ساده که مي‌تواند شانس موفقيت را بهبود بخشد
6.هر دو طرف را در حل مساله شرکت دهيد. راه‌حلي پيدا کنيد که اهداف شرکت را در اولويت قرار داده و هر دو طرف درگير را نيز راضي نگه دارد. البته ممکن است براي رسيدن به اين نقطه به زمان و مصالحه در تمامی زمینه‌ها حل مساله نياز باشد. تحميل راه‌حل و مجبور ساختن طرفين مبني بر پذيرفتن آن شايد امري ضروري در اين نوع موارد باشد، اما راه حل ايده‌آل، راه حلي است که برنامه‌اي مطرح کند که دو طرف بتوانند بر سر آن توافق و سازش داشته باشند.
به هر دو طرف فرصت دهيد تا در فرآیند حل مشکل مشارکت داشته باشند، زیرا اگر احساس کنند که خودشان مساله را حل کرده‌اند شانس بلند مدت موفقيت و سازش بيشتر خواهد بود.
توجه داشته باشید که حل اختلاف آسان نيست، به خصوص اگر با دو کارمندي مواجه باشيد که تعارض شخصيت دارند. تمام اختلافات حل‌شدني نيستند. شما به عنوان صاحب يک کسب وکار کوچک بايد رويکردي پيشگيرانه نسبت به تعارضاتي که در محل کار بوجود مي‌آيد داشته و اقدامات درخوري براي به‌دست آمدن راه حلي برد- برد به‌دست بياوريد. اگر در هر موقعيتي اقدامی مناسب انجام دهيد و به هر دو طرف متعارض مجالي دهيد تا بدون ترس از مسخره شدن حرف خود را زده، زمينه‌اي مشترک پيدا کنيد و هر دو کارمند را در فرآیند یافتن راه‌حلی مناسب، مشارکت دهيد. در اين صورت شانس بيشتري براي موفقيت در حل تعارضات خواهيد داشت. 

 تهیه و تنظیم : نیاز کارخانه