به نیاز کارخانه خوش آمدید

نکاتی که باید قبل از خرید دوربین بدانیم

امروزه در دنیای دیجیتال با عنوان ها و عبارت های جدیدی روبه رو می شویم که بعضی را می شناسیم و بعضی را نه. این اسم های نوظهور شاید چندان یا اصلا جدی در نظر گرفته نشوند، ولی زمانی که قصد خرید یک محصول دیجیتال جدید را داشته باشیم، قضیه فرق می کند و این عنوان ها گاهی برایمان به یک دغدغه بدل می شوند.
,فن آوری, دوربین, دیجیتال,مقالات علمی و صنعتی،معرفی رشته های تحصیلی

فن آوری,دوربین,دیجیتال

در این مقاله قصد داریم تا پرده از یکی دیگر از این اصطلاحات برداریم تا شاید بتوانیم کمی از سردرگمی علاقه مندان در دنیای فناوری بکاهیم.

دوربین عکاسی همیشه یکی از محصولات محبوب اکثر مردم است که در ثبت هر چه بهتر و پررنگ تر خاطرات به کار می آید. از طرفی این دستگاه پرطرفدار با گسترش رو به رشد اینترنت و شبکه های اجتماعی، بیشتر مورد توجه عموم قرار می گیرد و همه روزه کم نیستند افرادی که به سمت خرید یک دوربین دیجیتال می روند، اما همان طور که در آغاز این مطلب گفته شد دنیای دوربین ها نیز گستردگی و عنوان های زیادی دارد که ممکن است باعث گیج شدن خریدار شود.

دوربین های عکسبرداری دیجیتال امروزه به چهار گروه مختلف تقسیم بندی می شوند که به طور اجمالی هر کدام را برایتان شرح می دهیم. این گروه ها عبارت اند از: دوربین های دیجیتال کامپکت یا فشرده، SLR ، بریج و میکرو سه چهارم.

گروه اول دوربین های عکسبرداری کامپکت هستند که احتمالا به خوبی آنها را می شناسید. این دوربین ها جثه و بدنه کوچک و جمع و جوری دارند ولی لنزشان ثابت و جدانشدنی است که به دلیل اندازه و کیفیت خوب عکاسی، موردپسند بیشتر کاربران خانگی و عام به حساب می آیند که تنوع عمده ای هم در بازار دارند. از سویی کامپکت ها قیمت مناسبی دارند که با بودجه ای نه چندان زیاد می توانید صاحب یکی از آنها شوید. در واقع این دوربین ها ارزان ترین گروه هستند و نگهداری خاطرات تان را با قیمتی معقول میسر می سازند.

گروه دوم یعنی SLRها که شاید آنها را دیده باشید دوربین های حرفه ای محسوب می شوند. داخل بدنه این دوربین ها از آینه برای انعکاس تصویر لنز در چشمی دستگاه استفاده شده که به همین دلیل برایشان نام SLR به معنی انعکاس تک لنز را برگزیده اند.

در حقیقت SLRها میراث دار همان دوربین های نگاتیوی قدیم هستند با این تفاوت که برای ثبت عکس ها به جای استفاده از فیلم از سنسورهای دیجیتالی موسوم به CCD بهره می برند. این محصولات جثه بزرگی دارند و امکان تعویض لنز و تنظیمات بی نظیر تصویربرداری را به کاربر ارائه می دهند که بیشتر مناسب عکاسان حرفه ای هستند و قیمت بالایی هم دارند. با این حال روز به روز بر تعداد خریداران SLR نیز افزوده می شود زیرا اشتیاق عکاسی باکیفیت رو به گسترش است.

گروه سوم که ممکن است حین جستجو برای خرید با آنها برخورد کنید دوربین های بریج هستند که ظاهری شبیه گروه قبلی یعنی SLRها دارند با این فرق که لنزشان ثابت بوده و جدا نمی شود.

همچنین این دوربین ها امکان زوم (بزرگنمایی) اپتیکال بالایی ارائه می دهند (گاهی تا 30 برابر). این سری در واقع یک پله بالاتر از کامپکت ها قرار می گیرند ولی کیفیت SLRها را ندارند و بیشتر مناسب کاربرانی هستند که دوست دارند از سوژه ها در دوردست عکس بگیرند

آخرین گروه میکرو سه چهارم ها هستند که تقریبا نوظهور محسوب می شوند. نام میکرو سه چهارم ها در اصل به دلیل اندازه سنسور درون شان به آنها اطلاق شده است. این دوربین ها با ورودشان علاقه مندان را شگفت زده کردند، زیرا جثه کامپکت ها را دارند، لنزشان تعویض می شود و از همه مهم تر حسگر بزرگی همانند و هم سایز CCDهای SLR را درون خود جای داده اند که کیفیت عکاسی بسیار بالا را با ابعادی کوچک در دستان عکاس قرار می دهد. اگر توان خرید یک SLR را ندارید، میکرو سه چهارم ها قیمت پایین تری دارند. معمولا یک فهرست بلند بالا از امکانات و تنظیمات نسبتا حرفه ای را در اختیار کاربر قرار می دهد و عکاسان حرفه ای به دلیل سایز کوچک این دوربین ها ترجیح می دهند در شرایط سخت تصویربرداری از آنها استفاده کنند.

تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه