کار کارشناس شبکه چیست؟
کارشناس شبکه، شبکه های کامپیوتری گسترده (WAN) و محلی (LAN) را ایجاد و پشتیبانی می کند. محدوده کار کارشناس شبکه می تواند یک طبقه از یک ساختمان و یا چندین کشور بوده و برای این کار از تکنولوژی های مختلف از جمله فیبرهای نوری و یا تکنولوژی های مایکروویوی می توان استفاده کرد.
به طور کلی کار کارشناس شبکه با چهار سیستم شبکه اصلی در ارتباط است:
- شبکه های محلی (LAN) : که کامپیوترها را در یک فضای محدود مانند یک اداره و یا یک ساختمان به هم متصل می کند.
- شبکه های شهری (MAN) : شبکه های محلی درون یک شهر را به هم متصل می کند.
- شبکه های گسترده (WAN) : سیستم های درون مرزهای ملی را به هم متصل می کند.
- شبکه های جهانی(GAN) : شبکه ها با مرزهای جغرافیایی نامحدود را به هم متصل می کند و برای این کار از تکنولوژی های بی سیم و ماهواره ای استفاده می کند.
همگام با افزایش حجم داده هایی که بین کامپیوترها منتقل می شوند، نیاز به ملزومات امنیتی نیز افزایش می یابد، لذا کارشناس شبکه باید به سیستم ها و روش های امنیتی نیر بسیار مسلط باشد. وظیفه اصلی یک کارشناس شبکه این است که مطمئن باشد شبکه کامپیوتری، ظرفیت پاسخگویی به نیازهای مشتریان را داشته و دارای امنیت لازم است.
کارشناس شبکه باید مهارت های سازماندهی و فناوری اطلاعات خوب و مناسبی داشته باشد. همچنین باید قدرت برقراری ارتباط مناسب داشته باشد تا بتواند مشکلات فنی را واضح و مشخص برای افراد شرح دهد.
محیط کار کارشناس شبکه
کارشناس شبکه معمولا در واحد فناوری اطلاعات یا انفورماتیک سازمان ها استخدام می شود و بر شبکه آن سازمان نظارت دارد. در برخی موارد کارشناس شبکه در شرکت های تخصصی شبکه اشتغال دارد و به صورت تخصصی همراه با سایر کارشناسان، خدمات تخصصی شبکه به مشتریانشان ارائه می دهد. جدا از این موارد برخی از کارشناسان شبکه به صورت شخصی و پروژه ای برای خودشان کار می کنند.
شغل کارشناس شبکه مناسب شماست اگر…
اگر شما در حل مسائل و مشکلات توانمندید و علاقه دارید با سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر کار کنید، این شغل مناسب شماست. متخصص، مهندس یا کارشناس شبکه، شبکه های متصل کننده کامپیوترها به یکدیگر را ایجاد و پشتیبانی می کند.
وظایف کارشناس شبکه
-
راه اندازی نرم افزارها و سخت افزارهای جدید – به منظور راه اندازی شبکه و یا ارتقاء عملکرد و کارایی آن
-
ایجاد حساب های کاربری، تعیین حیطه دسترسی و کلمه عبور برای کاربرانی که در محیط شبکه از امکانات آن استفاده می کنند.
-
حفظ امنیت در شبکه – زیرا استفاده کاربران از محیط شبکه باید همراه با امنیت کامل باشد تا برای آنها مشکلی ایجاد نگردد. امنیت تبادلات مالی در محیط شبکه (بانکداری الکترونیکی) از مهمترین مصادیق نیاز به حفظ امنیت در محیط شبکه است.
-
شناسایی و رفع عیوب شبکه
-
تهیه برنامه های زمانبندی برای تعمیر و نگهداری شبکه
-
ارائه خدمات فنی به کاربران نهایی – گاهی اوقات برخی از کاربران شبکه دچار مشکلاتی می شوند که متخصص شبکه باید برای رفع مشکل آنها اقدام نماید.
-
نظارت و مدیریت روزانه بر نحوه استفاده از شبکه
-
برنامه ریزی و استفاده از تکنولوژی های جدید – به منظور افزایش کارایی شبکه تحت کنترل یا بررسی و افزایش قابلیت های آن برای استفاده کاربران
- تهیه و تنظیم:نیازکارخانه