به نیاز کارخانه خوش آمدید

الیگاش ها در ایران

 

الیگاش ها در ایران

 

محمود خاقانی، کارشناس امور بین المللی نفت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری موج با بیان اینکه پس از فروپاشی روسیه در زمان بروس یلتسین، نخستین رئیس جمهور منتخب روسیه اقتصاد این کشور دچار بحران شد، گفت: طی این بحران، صنایع مهم روسیه در دست سرمایه داران کلانی بود که اکنون به الیگاش معروف هستند. تعدادی از این سرمایه داران که در روسیه ماندند، شروع به برقراری ارتباط با اروپاییان و آمریکایی ها کردند. طی این برقراری ارتباط توانستند دانش، فناوری و تکنولوژی مورد استفاده صنایع خود را توسعه داده و بسیاری از تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت و گاز را ساخته و حتی صادر کنند. از نمونه این تجهیزات ساخت روسیه می توان به پل های معلق در چاه های نفت که اکنون در سراسر جهان استفاده می شود، اشاره کرد.

وی افزود: شرکت ای.پی با روس ها قراردادی را امضا کرد که بر اساس آن تجهیزاتی با استانداردهای بالای بین المللی تولید شد. البته این شرکت همچنان رابطه مطلوبی با صنعتگرانی روسی به ویژه در زمینه نفت و گاز دارد. در پی این قرارداد روس ها توانستند رشد مطلوبی در زمینه توسعه فناوری تولید تجهیزات نفتی خود داشته باشند. این در حالی است که روسیه به طور کلی صنعت پیشرفته ای بر اساس استانداردهای خود دارد. به این ترتیب می توان گفت خرید تجهیزات صنعت نفت از این کشور بلا مانع بوده و می تواند زمینه ساز انتقال تکنولوژی مورد استفاده به ساخت تجهیزات نفتی کشور شود.

به گزارش خبرگزاری موج، چندی پیش اخباری مبنی بر خرید تجهیزات نفتی به ارزش 635 تا 890 میلیون دلار از روسیه منتشر شد که بر اساس انزوای سیاسی و اقتصادی اخیر روسیه به نظر می رسد تهیه تجهیزاتی به این ارزش می تواند مشکلاتی را در پی داشته باشد. حال آنکه وضعیت سازندگان تجهیزات نفتی در ایران به دلیل نبود سرمایه کافی شرایط مطلوبی ندارد.

تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه