سلیمان علیزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: به منظور اجرای برنامههای فرهنگی، آموزشی، تحقیقاتی و ترویجی سازمان، از سوم تا 21 بهمن ماه، کلاسهای آموزشی گرایش عمومی به مصرف تولیدات داخلی، جلوگیری از مصرف کالاهای قاچاق، تبلیغ کالاهای تولید داخل و تبیین مضررات مصرف کالاهای خارجی در 10 مدرسه دخترانه و پسرانه ارومیه برگزار میشود.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی با اشاره به موضوع مباحث مطرح شده در این کلاسها گفت: در این باره در بحث عمومی مباحثی همانند لوازم آرایشی بهداشتی قاچاق و غیراستاندارد و فاقد صلاحیت مصرف برای مصرف کنندگان توسط این سازمان به دانشآموزان ارائه شده و در مباحث تخصصی نیز بحث آسیبهایی که لوازم آرایشی و بهداشتی به پوست صورت وارد میکنند توسط دانشگاه علومپزشکی دنبال میشود.
وی با تاکید بر آموزشهای لازم در زمینه مبارزه با مصرف کالاهای قاچاق در جامعه تصریح کرد: متاسفانه به ازای هر یک میلیارد دلار کالای قاچاق، 100 هزار فرصت شغلی در جامعه از بین میرود بنابراین رونق قاچاق کالا سبب افزایش چشمگیر بیکاری در جامعه میشود.
علیزاده با ابراز تاسف از اینکه 90 درصد لوازم آرایشی و بهداشتی عرضه شده در بازار قاچاق هستند افزود: باید مردم از شرکتهای مجازی که حقوق گمرکی را رعایت کرده و ضوابط دانشگاه علومپزشکی را رعایت میکنند خریداری کنند تا ضرری متوجه آنان نشود چون متاسفانه این شرکتها به علت وفور جنس خارجی قاچاق اجازه عرض اندام نیافته و نمیتوانند کالاهای باکیفیت خود را به فروش رسانند.
وی با بیان اینکه در کلاسهای آموزشی مدارس به مواد غدایی خارجی نیز اشاره میشود گفت: در این دورههای آموزشی به دانشآموزان متذکر میشود که اگر مواد غذایی به ویژه شکلاتهای خارجی علائم 9 گانه وزرات بهداشت و درمان را نداشته باشند به هیچ عنوان مصرف نکنند چون با وجود اینکه این شکلاتها در بستهبندیهای شیک عرضه میشود اما به علت وجود مواد نگه دارنده به شدت برای سلامتی مضر هستند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی بیان کرد: پیشبینی شده که در طول برگزاری این دوره آموزشی 750 نفر از دانشآموزان منتخبی که میتوانند مباحث مطرح شده را در جامعه ترویج داده و به نوعی به دولت کمک کنند ارائه شده و در این زمینه دانشآموزان تا 30 ساعت این آموزشها را فرا میگیرند.
تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه