به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، غلامحسین در مراسم افتتاحییه ی نوزدهمین کنگره سراسری همکاری دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی به اکونیوز گفت: چرا وزارت نفت چهار مراکز تحقیقاتی خود را در حوزه ی نفت در دانشگاه های تهران و شیراز دایر کرده است؟ وقتی خوزستان پایتخت نفتی ایران است و دانشگاه شهید چمران با بیش از با 60 سال سابقه علمی و پژوهشی در این استان قرار دارد، چه توجیهی برای راه اندازی دانشگاه های تحقیقاتی نفت در شیراز و تهران وجود دارد؟ وقتی در خوزستان دانشکده تخصصی نفت وجود دارد چرا انجام پروژه های تحقیقاتی نفت، گاز و پتروشیمی به این استان واگزار نمی گردد؟
وی در ادامه افزود: متأسفانه دیوار استان خوزستان از همه ی استان ها کوتاه تر است. دانشگاه شهید چمران در هشت سال دفاع مقدس جایگاه رزمندگان بوده که یک افتخار ملی است ولی بعد از جنگ چه امکاناتی به این دانشگاه داده شد؟ همه جا صحبت از تخصص و پیشینه دانشگاه شهید چمران اهواز است ولی چرا با این سابقه به این استان و دانشگاه شهید چمران کم لطفی می شود؟
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص همکاری های مراکز تحقیقاتی با صنعت گفت: در سال های گذشته همکاری دولت، دانشگاه و صنعت همواره مورد بحث بوده و یکی از اهداف کلان برنامه دوم به کارگیری تحقیقات به عنوان ابزار برای توسعه کشور بوده است.
وی ادامه داد: باید اعتراف کرد که پیشرفت های زیادی در همکاری مشترک دانشگاه و صنعت حاصل شده اما تا تحقق کامل این ارتباط که همانا احساس نیاز واقعی طرفین به یکدیگر است، فاصله نسبتا زیادی وجود دارد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز خاطر نشان کرد: عدم نیاز و توجه کافیِ صنعت به تحقیق و پژوهش برای حل مشکلات خود و عدم احساس نیاز اساتید و محققان به صنعت دو مشکل اساسی بر سر راه ارتباط بین صنعت و دانشگاه هستند. البته باید گفت در سال های اخیر هم دانشگاه و هم صنعت تا حدودی به احساس نیاز متقابل رسیده اند.
وی افزود: بخش خصوصی تا حدودی پی برده که شرط رشد اقتصادی، بهبود کیفی تولیدات است که بدون وجود پژوهش محقق نمی شود.
خواجه با تاکید بر ضرورت نگرش کلان در بحث منافع در ارتباط بین صنعت و دانشگاه عنوان کرد: گرچه درصد قابل توجهی از اساتید تمایل به صنعت نشان نمی دهند و به عبارتی احساس نیاز به صنعت نمی کنند، برخیاز اساتید با نگاه تبیین بخشی از هزینه های مالی خود با صنعت در ارتباط هستند و دانشگاه و جمعی از اساتید تامین بخشی از منابع مورد نیاز خود را در صنعت جستجو می کنند.
وی ادامه داد: مدیران دانشگاه ها اگر کلان نگر باشند، منافع کلی کشور را بر تحقق این امر برتر می دانند و اگر بخشی نگر باشند، تامین منافع مادی دانشگاه را در این ارتباط می بینند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز به عدم تمایل اساتید به صنعت اشاره کرد و گفت: این امر می تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله این که تا زمانی که اعتبار مورد نیاز برای پروژه های تحقیقاتی در قالب طرح های پژوهشی مستقل و یا در قالب پایان نامه های دکترا و کارشناسی ارشد از محل بودجه های عمومی تامین می گردند تمایل چندانی برای مراجعه به صنعت احساس نمی شود.
وی برای برون رفت از این معضل پیشنهاد کرد: دانشگاه ها اجرای سیاست های تشویقی برای اساتیدی که به صنعت مراجعه و طرح های کاربردی مورد نیاز صنعت را به اجرا در می آورند، ایجاد الزام برای اعضای هیئت علمی از طریق تصویب آیین نامه ها و محدود کردن اعتبارات پژوهشی طرح های تحقیقاتی صرفا نظری در برخی از رشته ها را اعمال کنند.
وی به عنوان یک راه حل پیشنهاد داد: با برگزاری جلساتی، سازمان ها، شرکت ها و صنایع با متخصصین مرتبط نیازها و مشکلاتی که انتظار دارند دانشگاه ها در جهت رفع آن ها همکاری کنند را ارائه نمایند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: کمیته ای متشکل از برخی مدیران صنعت در دانشگاه تشکیل و راهکارهای مناسب تعامل و همکاری بین صنعت و دانشگاه را مدون کند و به استانداری ارائه دهد تا در استان اجرا شود.
وی افزود: سازمان ها و شرکت های استان ملزم شوند تا پروژه های تحقیقاتی شان را با دانشگاه های استان قرارداد ببندند و در مواردی بتوانند به دانشگاه های خارج از استان مراجعه کنند که امکان اجرای آن در استان وجود نداشته باشد.
تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه