به نیاز کارخانه خوش آمدید

سی تی اسکن مردان نمکی زنجان در موزه ملی ایران

ابوالفضل عالی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: تصویربرداری سی تی اسکن از مردان نمکی شماره یک و پنج در راستای مطالعات میان‌رشته‌ای مجموعه به دست آمده از معدن نمک چهرآباد و بر اساس تفاهم‌نامه مابین موزه ملی ایران، دانشگاه بوخوم آلمان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان و با همکاری این اداره کل انجام شده است.

مسئول پژوهش‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان کرد: تصویربرداری از مرد شماره یک نمکی که در حال حاضر در موزه ملی ایران نگهداری می‎شود و بقایای مرد نمکی 5 از موزه مردان نمکی زنجان،در مرکز قلب تهران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی این شهر صورت گرفت.

این مسئول با تاکید بر اینکه تصویربرداری سی تی اسکن از بقایای مردان نمکی شماره یک و 5 کشف شده از چهرآباد توسط پروفسور فرانک رولی و شیرانی صورت گرفت، اضافه کرد: در حال حاضر منتظر نتایج حاصل از این سی تی اسکن هستیم.

عالی همچنین با اشاره به اینکه این اقدام و برنامه یک برنامه پژوهشی مشترک بین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان، دانشگاه بوخوم و موزه ملی ایران است، افزود: مرد نمکی شماره پنج پس از اتمام تصویربرداری به محل نگهداری خود در موزه باستان‌شناسی زنجان (مردان نمکی) برگردانده شد.

وی با بیان اینکه در صورت مساعد بودن شرایط مرد نمکی شماره یک کشف شده از معدن نمک چهرآباد نیز به استان آورده می‎شود، اذعان کرد: در این راستا در حال حاضر برنامه‎ای نداریم.

مسئول پژوهش‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان در پایان با اشاره به ادامه برنامه‎های کاوش در تپه مردان نمکی یادآور شد: پژوهش‎های معدن نمک چهرآباد در حوزه باستان‌شناسی و مطالعات میان رشته‎ای ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس، مردان نمکی نامی است که به مومیایی‌های کشف‌ شده از معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شده است.

تعدادی از مردان نمکی مربوط به دوره هخامنشیان برخی نیز مربوط به دوره ساسانیان هستند.

بررسی وسایل استخراج و حفر معدن و مطالعه خود معدن به همراه اطلاعات به دست آمده از آزمایش کربن 14، نشان می‌دهد که در قرن پنجم پیش از میلاد معدن فعال بوده و چندین‌بار ریزش معدن در آن اتفاق افتاده که باعث کشته شدن تعدادی از معدنچیان شده و تا زمان قرن پنجم ( زمان ساسانی ) از معدن استفاده می‌شده است.

با استفاده از کلنگ و ستون، اتاقک زدن، داخل معدن حفاری انجام می‌شده و روش استخراج در زمان‌های هخامنشی و ساسانی متفاوت بوده است.

تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه