مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی استان لرستان گفت: عدم استفاده از ماشینآلات، تکنولوژیهای جدید و نیز عدم بهرهگیری از دانش فنی سبب رکود معادن استان لرستان شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، ظهیر حیدرینژاد ظهر امروز در همایش راهکارهای توسعه معادن و ژئو توریسم استان لرستان که در سالن همایش اداره کل صنعت و معدن استان لرستان برگزار شد، در رابطه با سنگهای تزئینی استان لرستان، گفت: سالیان متمادی این ماده معدنی به صورت خام و با کمترین ارزشافزوده از استان خارج میشود در حالیکه در برخی از استانها با بهکارگیری روشهای مدرن از هر تن سنگ صادراتی بیش از 18 متر سنگ تولید و از ضایعات آن در تولید پور سنگ، صنایع کاشی، سرامیک و کاغذسازی استفاده میشود.
وی افزود: در استان لرستان از هر 10 تن سنگ حداکثر 10 متر سنگ تولید میشود و برای بهرهگیری از ضایعات ایجادشده نیز هیچ اقدامی انجام نمیشود.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی لرستان عنوان کرد: عدم استفاده از ماشینآلات، تکنولوژیهای جدید و نیز عدم بهرهگیری از دانش فنی سبب رکود معادن استان لرستان شده که البته وقتی سخن از این موضوع به میان میآید همه از عدم وجود منابع بانکی و تسهیلات برای نوسازی ناوگان سخن میگویند تا وضعیت کنونی را توجیه کنند.
وی بیان کرد: گواه این موضع تفاهمنامه اعطاء تسهیلات برای خرید ماشینآلات معدنی است که در سال گذشته ایمیدرو، بانک ملت و صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی منعقدشده و تا 80 درصد قیمت ماشینآلات معدنی در قالب تسهیلات بلندمدت یارانهای به معدن کاران اعطا میشود.
حیدرینژاد تصریح کرد: ضرورت اکتشاف ذخایر معدنی بر کسی پوشیده نیست به نحویکه دستاندرکاران بخش معدن از این حلقه به عنوان گلوگاه معدن کاری یاد میکنند که البته این موضوع از چند زاویه قابلبررسی است چون عدهای از نبود ذخایر معدنی و غیراقتصادی بودن آن سخن میگویند درحالیکه تا قبل از سال 92 هیچگونه عملیات اکتشاف مدونی دراستان انجامنشده و اندک کارهای انجام شده در قالب فعالیتهای دانشجویی، پایاننامه و رساله بوده است.
وی گفت: نهادهایی مانند سازمان زمینشناسی کشور با توجه به رویکرد کلی مقوله معدن در کشور به دنبال اکتشاف ذخایر بزرگ و با اولویت ذخایر فلزی هستند در حالیکه ذخایر موجود در استان لرستان بر اساس شواهد زمینشناسی از نوع ذخایر متوسط، کوچک و عمد تا ذخایر غیرفلزی هستند بنابر این انتظار خارقالعاده از نهادهای یادشده راه بهجایی نمیبرد.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی لرستان خاطر نشان کرد: اگر یک نگاه کارشناسی و دقیق به جایگاه معدنی استان و شرایط موجود کشور داشته باشیم درمییابیم که راهحل متناسب با این شرایط حضور هلدینگها و شرکتهای سرمایهگذاری معدنی است که به دنبال تکمیل زنجیره ارزش و کسب انتفاع حداکثری هستند.
وی با بیان اینکه اقدامات مؤثری در سازمان صنعت و معدن استان لرستان را حال انجام است، اظهار داشت: تدوین بسته اکتشاف ذخایر معدنی استان با رویکرد حضور بخش خصوصی، تدوین بسته فرآوری و ایجاد صنایع پاییندستی، تدوین بسته صادرات مواد معدنی و تجاریسازی آنها و تدوین بسته نوسازی ناوگان معدنی و صنایع معدنی ازجمله اقدامات در حال انجام است.
حیدرینژاد در رابطه با بیمه فعالیتهای اکتشافی، افزود: در این راستا با هماهنگی صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی و یکی از شرکتهای بیمه به دارندگان پروانه اکتشاف تا 70 درصد مبلغ مندرج در پروانه اکتشاف را به صورت تسهیلات قرض الحسنه دریافت میکنند و فعالیتهای اکتشافی آنها توسط صندوق بیمه میشود تا در صورت عدم موفقیت عملیات اکتشاف و نرسیدن به ذخیره خسارت احتمالی به حداقل برسد.
تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه