ایران در منطقه خاورمیانه با کسب رقم یک میلیارد دلار در سال، رتبه دوم واردات محصولات آرایشی و بهداشتی را به خود اختصاص داده است که تنها 20 درصد این محصولات تولید داخل است. پرواضح است که حجم بالایی از واردات به صورت قاچاق است و لذا نظارتی روی آنها وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری سامانه، معاون پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور به همین دلایل معتقد است که باید به سمت استفاده از پتانسیل گیاهان دارویی در تولید محصولات آرایشی حرکت کنیم.
فاطمه سفیدکن ضمن انتقاد از اینکه این صنعت مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: «اگر بتوان از گیاهان دارویی در کشور برای ساخت فراوردههای بهداشتی و آرایشی طبیعی استفاده کرد، منجربه ایجاد اشتغال و درآمد بیشتر میشود.»
سفیدکن با تاکیدبر اینکه استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی طبیعی به افزایش سلامت جامعه کمک میکند، افزود: «یکی از ضرورتهای امروز جامعه، اطلاعرسانی به مردم برای شناخت محصولات آرایشی و بهداشتی است.» وی اذعان کرد: «بسیاری از محصولات کشورمان که درقالب گیاه خام یا اسانس به کشورهای دیگر صادرمیشوند، به صورت ادکلن یا سایر محصولات آرایشی و بهداشتی باقیمت چند برابر به ما فروخته میشوند که باید به این امر توجه شایانی کرد.
سفیدکن تصریح کرد: «موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع اهداف گوناگونی را ازجمله حفاظت از ذخایر گیاهان در عرصههای مختلف دارویی، مدیریت پایدار و ایجاد ارزش افزوده در عرصه منابع طبیعی دارد که یکی از مهمترین اهداف موسسه استفاده از گیاهان دارویی و ارائه آن به طور فراوردههای آرایشی و بهداشتی برای صادرات و جلوگیری از ارائه آنان به شکل خام است.»
تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه