به نیاز کارخانه خوش آمدید

اهمیت ظرفیت فضای مجازی مانند استفاده از بشکه‌های نفت است

‌عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: مدیران اجرایی، متولیان امر و قانون‌گذاران باید استفاده از فضای مجازی را مانند استفاده از بشکه‌های نفت جدی بگیرند، در واقع سرمایه و ثروت تنها در نفت و معادن نیست، بلکه پهنای باند و فضای فرکانس هم از ثروت‌های ملی محسوب می‌شود.

دکتر رمضانعلی صادق‌زاده، ‌در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، در خصوص زیرساخت‌های مخابراتی در استان، اظهار کرد: در حوزه مخابرات در گیلان در رابطه با واگذاری تلفن همراه و ثابت در سطح کشور اقدامات خوبی صورت گرفته است که بعد از اجرای قانون سیاست‌های اصل 44، آزاد‌سازی و ورود فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید بوده است، ولی در مورد اینترنت و پهنای باند بویژه در مناطق روستایی امکان دسترسی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه معضل عدم داشتن تلفن ثابت و همراه در کشور از نظر زیرساختی با کمتر مشکلی مواجه است، افزود: در حوزه ورود تکنولوژی‌های جدید مانند مراکز سوییچ پر ظرفیت و با سرعت بالا، در حوزه اینترنت پهنای باند وسیع‌تر، در حوزه زیرساختی گسترش شبکه فیبر نوری مطرح است.

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: به یاد دارم در دوره مجلس هفتم که نماینده بودم، بخش عمده‌ای از مراجعات مردم به دلیل عدم داشتن تلفن ثابت و هزینه زیاد تلفن همراه بود که با کمک همکاران در کمیسیون صنایع و معادن و کمیته ارتباطات و مخابرات خوشبختانه با اقداماتی که انجام گرفت، مشکل برطرف شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در حوزه پهنای باند اینترنت هنوز دولت الکترونیک و شبکه ملی اطلاعات اجرا نشده است. مراکز داده‌ها در سطح برخی از استان‌ها ایجاد شده، خدمات دولت در فضای مجازی به صورت کامل و جامع ارائه نمی‌شود و هنوز شاهد تردد فیزیکی افراد در نهادها جهت انجام امور هستیم و مردم به طور کامل از خدمات فضای مجازی بهره‌مند نیستند.

این نماینده سابق در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در زیرساخت‌ها باید با فرهنگ‌سازی اقدامات بیشتری در حوزه سخت‌افزاری انجام گیرد؛ مدیران اجرایی، متولیان امر و قانون‌گذاران باید استفاده از ظرفیت فضای مجازی را مانند استفاده از بشکه‌های نفت جدی بگیرند، در واقع سرمایه و ثروت تنها در نفت و معادن نیست، بلکه پهنای باند و فضای فرکانس هم از ثروت‌های ملی محسوب می‌شود. فضای فرکانس جزء ثروت‌های ملی است و باید از فضای فرکانس در جهت ایجاد اشتغال و ثروت‌زایی و رشد اقتصادی و ارائه خدمات باکیفیت بهتر به مردم بهره‌مند شویم.

این کارشناس حوزه IT بیان کرد: در حوزه ارتباطی شبکه مخابرات اقدامات خوبی انجام گرفته است اما تا وضعیت مطلوب فاصله داریم که باید با استفاده از تجربه کشورهای پیشرفته، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های حوزه ارتباطی را افزایش دهیم که منجربه اشتغالزایی و رشد اقتصادی شود.

وی ادامه داد: ظرفیتی که در فضای مجازی وجود دارد یک چاقوی دو لبه است و هم می‌تواند فرصت باشد و هم تهدید، با توجه به اینکه یک تکنولوژی وارداتی است، لذا باید فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد‌، در واقع ما صاحب فرهنگ غنی در دنیا هستیم که از سابقه فرهنگی، مذهبی و مدرن خوبی برخورداریم، لذا باید مانع تهدید تکنولوژی برای کشور شویم که در صورت فیلترینگ انبوه دچار آسیب می‌شویم، لذا باید فرهنگ‌سازی استفاده از فضای مجازی را تقویت کنیم.

عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: در حوزه صنعت، فناور‌ی‌هایIT و ICT بسیار بیشتر و پیشتاز در سطح بین‌المللی است و دارای ارزش افزوده بالایی است، بر انسان‌ها تاثیرات مخربی می‌گذارند، اما استانداردهایی در این حوزه وجود دارد که اگر دکل‌های مخابراتی مربوط به تلفن همراه در فاصله 15 الی 20 متری ساختمان مسکونی قرار گیرد، آسیبی به انسان نمی‌رساند. گوشی‌های همراه اگر به مدت زیادی در فاصله یکی، دو سانتی‌متری از گوش قرار گیرد، آسیب‌رسان خواهد بود و حساسیت‌ها در افراد مختلف متفاوت است.

تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه