ساعت ۲۴- هنگ كامپ وزير اقتصاد هلند به تهران آمد. او در اين سفر نمايندگان ۶۰ شركت هلندي عضو اتحاديه صنعتي و موسسههاي پژوهشي را با خود به تهران آورده است. پيش از سفر اين وزير اقتصاد اروپايي، شمار قابل اعتنايي از مديران شركتهاي انگليسي، فرانسوي، آلماني، اسپانيايي، ايتاليايي و... از اروپا به تهران آمدند.
همه اين هياتها به اميد پيدا كردن جاي پايي در بازار ايران در بخشهاي گوناگون هستند. اين هياتها پس از آن به تهران سرازير شدند كه ايران و گروه كشورهاي ۱+۵ در وين به توافق و مصالحه تاريخي دست يافتند. ايران و گروه كشورهاي ۱+۵ پذيرفتهاند كه پرونده ۱۲ ساله هستهاي ايران به نقطه پايان برسد و اين يك رويداد بسيار بااهميت در تاريخ اقتصاد ايران به حساب ميآيد و از پيامدهاي آن يكي هم همين ورود پشت سر هم قطارهايي از ر هبران اقتصادي اروپايي، چيني، كره جنوبي و... است.
نكتهاي كه بايد نسبت به آن توجه كرد و اهميت اقتصاد ايران براي اروپاييها از يك سو و درك آنها از آينده اقتصاد اين سرزمين است. ميدانيم كه رهبران و مديران شركتهاي نيرومند دنياي امروز تحت تاثير شديد نگاه دقيق و رسد همهجانبه سهامداران ريز و درشت خود توانايي اندكي براي هدر دادن منابع شركتهايشان دارند و به همين دليل است كه رفت و امد انها به ايران بدون ترديد نميتواند از سر تفنن و براي تفريح باشد.
به اين ترتيب بايد گفت مديران و رهبران سياسي و اقتصادي كشور او شركتهاي اروپايي به اطلاعاتي از آينده اقتصاد ايران دسترسي دارند و بر اساس اين اطلاعات است كه تحليلهاي دقيق از مثبت بودن فعاليت خود در ايران به دست آوردهاند. آيا مديران ارشد اقتصادي و سياسي ايران نكات و شرايط و تصويري كه براي خارجيها تشريح و ترسيم ميكنند با آنچه در ايران ديده ميشود تفاوت دارد.؟
در حالي كه هياتهاي اروپايي راه تهران را در پيش گرفته و ميخواهند سهمي از بازار ايران را به دست آوردند اما در ميان مديران ايراني شوق و علاقهاي براي توسعه فعاليتهاي خود ديده نميشود و آنچه مطرح است نااميدي از ادامه كار، تعطيل بنگاهها و شرايط تلخ است.
ايران امروز دستكم از نظر اقتصادي گويا دو تصوير از خود نشان ميدهد: تصويري روشن و اميدواركننده بهمديران دستكم هزار شركت خارجي كه در اين چند ماه به ايران آمدهاند و تصويري مبهم و ناروشن براي مديران ايراني.
تهیه و تنظیم : نیاز کارخانه