علیرضا مهاجر در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: براساس برنامه ششم توسعه، تولید دانه های روغنی باید به سه میلیون تن افزایش یابد.
وی ادامه داد: برنامه ریزی شده تا سال 1404 ، تولید دانه های روغنی در کشور به میزانی برسد که 70 درصد نیاز داخلی را تامین کند.
وی به لزوم تولید دانه های روغنی در داخل کشور نیز اشاره کرد و گفت: به طور معمول دانه های روغنی از کشورهای آرژانتین یا برزیل و روغن پالم نیز از جنوب کشورهای شرق آسیا(مالزی و اندونزی) وارد می کنیم.
مهاجر با یادآوری اینکه وزارت بهداشت از امسال مخلوط کردن روغن پالم با دانه های روغنی را ممنوع کرده است، گفت: از روغن پالم فقط در مصارف صنعتی استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: کشت گندم وابسته به دانه های روغنی کلزاست؛ زیرا اگر کشت این محصول تداوم نداشته باشد، تولید گندم پایدار نمی ماند. کلزا با گندم کاشته می شود و دارای 40 درصد روغن است و نسبت به سایر دانه های روغنی 2 برابر کمتر به آب نیاز دارد.
این مقام وزارت جهان کشاورزی افزود: کنجد نیز بیشترین روغن را دارد اما کلزا در همه جای کشور قابل کشت است.
وی همچنین دلیل دیگر لزوم کشت دانه های روغنی در کشور را وابستگی صنعت دام و طیور کشور به دانه های روغنی بیان کرد و گفت: با توجه به این مسایل باید کشت دانه های روغنی را در کشور افزایش دهیم.
مهاجر گفت: امسال دولت قیمت خرید دانه های روغنی(کلزا، سویا و گلرنگ) از کشاورزان را 15 درصد افزایش داد به طوری که خرید هر کیلو کلزا از 2200 تومان به 2530 تومان رسید.
وی، رسیدن به تولید 70 درصدی دانه های روغنی در کشور تا سال 1404 را نیازمند عزم ملی دانست و گفت: همه نهادها برای رسیدن به این هدف باید همکاری کنند تا بتوانیم این مهم را به سر مقصد برسانیم.
تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه