به نیاز کارخانه خوش آمدید

خواسته های بخش خصوصی از دولت تدبیر و امید

رييس اتاق بازرگاني تهران مطرح كرد
alt

 تعادل: «برخورد جدي با فساد مالي و اداري، كاهش بروكراسي، حذف مجوزهايي كه ايجاد رانت و فساد مي‌كند، تعيين تكليف قيمت ارز، مشخص كردن قيمت حامل‌هاي انرژي، تامين امنيت سرمايه‌گذاري‌هاي داخلي و خارجي و كوتاه كردن روند صدور مجوزها» 7خواسته‌يي است كه مسعود خوانساري به عنوان رييس اتاق تهران از دولت درخواست كرده است. خوانساري بر اين باور است كه توافق هسته‌يي در نخستين گام، خودش را در حذف ريسك‌هاي سياسي از اقتصاد نشان داده است. خوانساري ادامه داد: همچنين فضاي خوبي در جامعه پديد آمده و از نظر رواني نسبت به آينده اقتصاد كشور خوش‌بيني ايجاد كرده است.

از سوي ديگر محمد اميرزاده، عضو هيات نمايندگان اتاق تهران بر اين باور است بخش خصوصي امروز به مراتب بهتر از بخش دولتي متوجه مسائل و مشكلات موجود اقتصادي است و با آنها دست‌وپنجه نرم مي‌كند و به همين دليل با كمك آنها مي‌تواند بسياري از اين مشكلات را شناسايي و برطرف كرد. او در گفت‌وگو با «تعادل» اظهار كرد: با وجود اينكه بخش‌هاي خصوصي خودشان مسير خود را مي‌دانند اما انتظارات آنها از بخش‌هايي كه بايد به آنها كمك كنند، تاكنون محقق نشده و انتظار مي‌رود از فعالان بخش خصوصي و مسائل و خواسته‌هاي آنان حمايت‌ها از سوي دولت صورت گيرد. او در ادامه گفت: وجود برخي از احكام، قوانين و مقررات حاكم بر اجراي مباحث اقتصادي در حوزه‌هاي مختلف از شفافيت لازم برخوردار نيست و آن بخشي هم كه شفاف است به اشكال مختلف در بخش‌هاي دولتي با مانع روبه‌رو مي‌شود.

  رفاه كاذب رضايت‌بخش نيست
رييس اتاق بازرگاني تهران در تشريح تحولات اقتصاد ايران در دوران پس‌ازتحريم به سازمان توسعه و تجارت گفت: مرحله بعدي كه احتمالا تا پايان سال رخ مي‌دهد، برداشته شدن تحريم‌هاست كه هم تجارت خارجي و هم منابع بلوكه شده دولت را آزاد مي‌كند و هم كمك مي‌كند تا دولت به تدريج توليد و صادرات نفت را افزايش و از اين راه منابع خود را افزايش دهد. خوانساري يادآور شد: اما اين مساله خطراتي هم براي ما در پيش دارد. تجربه ما در چند دهه اخير نشان مي‌دهد كه هرگاه گشايشي در اقتصاد رخ مي‌دهد و منابع و درآمدهاي دولت افزايش مي‌يابد، دولت به خرج كردن علاقه‌مند مي‌شود. به دلايل فشارهاي سياسي ممكن است دولت بخواهد اصلاح ساختار اقتصاد را فداي رفاه كوتاه‌مدت مردم بكند و با درآمدهايي كه از افزايش صادرات نفت و آزاد شدن منابع به دست مي‌آورد واردات گسترده كالا انجام دهد و سعي كند در 2 سال پاياني خود جامعه را با يك رفاه كوتاه‌‌مدت و كاذب از خود راضي نگه دارد.

او تاكيد كرد: اين همان خطر بزرگ است و ما از لزوم برنامه‌ريزي براي اين مساله مي‌گوييم. دولت بايد در پي گشايش‌هايي كه حاصل مي‌شود از توليد داخلي حمايت و تلاش كند سرمايه‌هاي خارجي نيز در صورت ورود به كشور در جهت توليد صادرات‌محور هزينه شود.

  ساخت برند ايراني
رييس اتاق بازرگاني تهران در مورد تجارت با كشورهاي اروپايي نيز گفت: اگر قرار باشد با كشورهاي اروپايي تجارت داشته باشيم بايد ايجاد برند كنيم كه ايجاد برند نيز بدون همكاري و مشاركت با سرمايه‌گذاران خارجي امكان‌پذير نيست. مطمئن باشيد كه بدون مشاركت با سرمايه‌گذاران خارجي و بهره‌گيري از تكنولوژي آنها نمي‌توانيم از كشورهاي همسايه پا را فراتر ببريم. اين روزها بخش خصوصي با شركت‌هاي خارجي و سرمايه‌گذاران خارجي در حال مذاكره است تا اين هدف را به نتيجه برساند.

  واردات سوژه تسويه حساب‌هاي سياسي
خوانساري در مورد بحث‌هايي كه در ماه‌هاي گذشته بر سر واردات درگرفته بود نيز اظهار كرد: در مورد واردات كالاهايي كه لوكس و غيرضروري خوانده مي‌شود هميشه مجادلات و مباحثاتي بوده است. اين مساله متاسفانه بيشتر محل تسويه‌حساب‌هاي سياسي شده است. حداقل در دوراني كه دولت يازدهم زمام امور را به دست گرفته واردات چنين كالاهايي بسيار كمتر از قبل شده است.

 تهیه و تنظیم: نیازکارخانه