به نیاز کارخانه خوش آمدید

صنعتگران خودرو ژاپن آماده ورود به بازار ایران

در یک ویدئو کنفرانس در اتاق تهران عنوان شد:

ژاپنی‌ها سهم از دست داده خود را در بازار ایران باز پس بگیرند

alt  alt  نشست بررسی همکاری‌ صنعت خودرو دو کشور ایران و ژاپن در دوره پساتحریم در محل سفارت ایران در ژاپن و اتاق بازرگانی تهران از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد. در این گردهمایی بیش از 75 شرکت سازنده خودرو و قطعات آن از جمله هوندا، مزدا،نیسان، تویوتا به همراه تجار و فعالان اقتصادی و نمایندگان برخی سازمان‌های بازرگانی این کشور حضور داشتند و از نزدیک با زمینه‌های همکاری با شرکت‌های ایرانی آشنا شدند.

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، سیده فاطمه مقیمی عضو هیات رئیسه و محمدرضا بختیاری معاون بین الملل اتاق بازرگانی تهران به همراه رضا قنبری مجری طرح، محمود نجفی سهی عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو و علیرضا خزایی عضو هیات مدیره انجمن سرمایه گذاری مشترک ایرانی و خارجی از طرف ایران به صورت ویدئو کنفرانس در این همایش شرکت داشتند.
در ابتدای این گردهمایی، رضا نظر آهاری سفیر ایران در ژاپن توضیحاتی در خصوص زمینه‌های همکاری و شرایط امکان برقراری مناسبات اقتصادی دو کشور در دوره پس از رفع تحریم‌ها ارائه داد. نظرآهاری در این نشست طی سخنانی که دربرگیرنده آمار و اطلاعات اقتصادی بود، چشم‌اندازی از روابط اقتصادی ایران و ژاپن در دوره پساتحریم پیش روی شرکت‌های خودروسازی این کشور قرار داد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران نیز در این ویدئو کنفرانس، ابتدا گزارشی از مناسبات تجاری ایران و ژاپن در طول سنوات گذشته را مطرح کرد و به شرکت‌های ژاپنی توصیه کرد که فرصت طلایی به دست آمده پس از توافق هسته‌ای را از دست نداده و در رقابت با سایر کشورها برای ورود به همکاری اقتصادی با ایران، جا نمانند.
به گفته او، یکی از دلایل کاهش شدید مناسبات اقتصادی دو کشور در طول سال های اخیر، محافظه‌کاری بیش از حد دولت و بخش‌خصوصی ژاپن در پیروی از سیاست‌های تحریمی ایالات‌متحده آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران است. او در عین حال، خاطرنشان کرد که توقع و انتظار واقعی این است که دو کشور بزرگ غرب و شرق آسیا یعنی ایران و ژاپن در شرایط سخت و دشوار کنار هم باشند و ژاپن و فعالان اقتصادی این کشور پس از رفع تحریم‌ها ناکامی‌های گذشته را جبران کنند.

در ادامه این نشست، گزارش کوتاهی از وضعیت صنعت خودروسازی ایران ارائه شد. در حال حاضر تعداد 13 تا 15 میلیون دستگاه خودرو در ایران موجود است که پتانسیل خوبی برای سرمایه گذاری مشترک میباشد. 
در ادامه آقای شیرازی رایزن اقتصادی سفارت ایران در ژاپن اطلاعات کاملی از شرایط پسا تحریم و زمینه های سرمایه گذاری مشترک بین ایران و ژاپن را مطرح و اعلام نمودند کشور ایران با ظرفیت بسیار زیاد آمادگی و امکانات لازم برای حضور سرمایه گذاری مشترک با غعالان اقتصادی ژاپن را داد.
ژاپنی‌ها سهم از دست داده خود را در بازار ایران باز پس بگیرند
رضا قنبری در بخش دوم ویدئو کنفرانس به مسایل سرمایه گذاری و سیاست‌های آتی صنعت خودرو پرداخته و ضمن استقبال از حضور 75 شرکت و موسسه صنعت خودرو و خدمات جانبی آن در کنفرانس ، با بیان اینکه بر اساس چشم انداز 1404 پیش بینی می شود حدود 30 میلیون خودرو در کشور داشته باشیم که بازار مناسبی برای ادامه همکاری‌های صنعت خودرو است. وی ضمن تاکید بر بازار رقابتی ایران در شرایط پس از تحریم ،عنوان کرد که با وجود حضور شرکت‌های آلمانی و فرانسوی در بازار خودرو ایران ،فعالان ژاپنی میبایستی در عرصه رقابت جهانی فعالتر عمل کرده تا بتوانند سهم مناسبی از بازار را بدست آورند.
علیرضا خزایی عضو هیات مدیره انجمن سرمایه گذاری‌های مشترک ایرانی و خارجی نیز با بیان قوانین و مقررات امنیت و تضمین سرمایه گذاری در ایران،ریسک‌های سرمایه گذاری ، معافیت‌ها و سیاست‌های تشویقی، گفت: بر اساس قانون پس از اخذ مجوز سرمایه گذاری ،بانک مرکزی سرمایه مربوطه را گارانتی کرده و چنانچه حوادث غیر مترقبه ای رخ دهد تضمین می‌کند که سرمایه را به سرمایه گذار بپردازد.
محمود نجفی سهی عضو هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو نیز، با اشاره به اینکه انجمن قطعه سازان به همراه فعالان صنعت خودرو در ایران علاقمند به سرمایه گذاری مشترک برای تولید موتورهای هیبریدی و موتورهایی با مصرف سوخت پایین است،افزود:فعالان صنعت خودرو در ایران به دنبال استفاده موثر از سیستم‌های ایمنی در خودرو و کاهش آلایندگی محیط بوده و با عنایت به وجود پتانسیل سیصد میلیونی بازار ایران و کشورهای همسایه در زمینه خودرو و خدمات پس از فروش ،طرف ایرانی برای تولید و همکاری برای قطعات با تکنولوژی بالا و همچنین تکمیل ظرفیت قطعه سازی و صادرات آنها آمادگی کامل دارد. وی خاطرنشان کرد: ژاپنی‌ها سهم از دست داده خود را در بازار ایران باز پس بگیرند.

در پایان این ویدئوکنفرانس رضا قنبری ضمن مثبت ارزیابی کردن برگزاری سمینار و تبادل اطلاعات و آمار برای شروع همکاری مداوم و گسترده ،آمادگی طرف های ایرانی را برای حضور صنعت خودرو ژاپن به ایران اعلام کرد که مورد استقبال طرف ژاپنی قرار گرفت و مقرر شد ضمن برگزاری نشست‌های مشترک ،زمینه حضور و سرمایه گذاری هیات‌های تجاری فعالان صنعت خودرو ژاپن را در ایران فراهم کنند.

تهیه و تنظیم: نیازکارخانه