به نیاز کارخانه خوش آمدید

افزایش قیمت لبنیات رسما آغاز شد

با توجه به لزوم افزایش 190 تومانی قیمت شیر خام به‌منظور جلوگیری از ضرر و زیان دامداران، بهتر بود دولت این مابه‌التفاوت را در قالب یارانه شیر به دامداران پرداخت می‌کرد تا از افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی در جامعه جلوگیری ‌شود اما به خاطر کمبود اعتبار مالی‌، دولت دستور افزایش 10 درصدی قیمت لبنیات را برای جبران این مابه‌التفاوت داد و اگرچه بسیاری از برند‌ها در ماه رمضان هم این افزایش قیمت را در محصولات خود اعمال کردند اما با تمام شدن ماه رمضان افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی صنعتی در بیشتر برند‌ها اعمال شده است‌. alt
در همین رابطه علی رجبی، مدیرعامل اتحادیه فروشندگان لبنیات اعلام کرد: افزایش 10درصدی قیمت فرآورده‌های لبنی در بیشتر برند‌ها اعمال شده است و وزیر صنعت نیز بر آن صحه گذاشته اما این افزایش قیمت در برخی از برند‌های صنایع لبنی معلق مانده است‌. 
مدیرعامل اتحادیه فروشندگان لبنیات با بیان اینکه افزایش قیمت سالانه لبنیات مصرف شیر را در جامعه کاهش داده است، ادامه داد: در صورتی که مابه‌التفاوت نرخ شیرخام دامداران به‌طرق مختلف مانند اعطای علوفه تامین شود، از کاهش سرانه مصرف لبنیات در جامعه جلوگیری به عمل می‌آید‌. 
وی درباره دلایل عدم اجرای طرح مشترک اصناف برای خودداری از عرضه لبنیات خارج از قیمت مصوب که قرار بود در سال‌جاری اجرا شود، اظهار داشت: از آنجا که لبنیات جزو کالا‌های اساسی به حساب می‌آید، عدم عرضه آن به هر دلیل توسط اصناف تخلف به حساب آمده و سازمان تعزیرات حکومتی با آن برخورد می‌کند، به همین منظور عملا اجرای طرح مشترک اصناف برای عدم عرضه فرآورده‌های لبنی خارج از سقف مجاز بی‌نتیجه ماند‌. 
این در حالی است که بعد از اینکه وزیر صنعت افزایش 10 درصدی قیمت لبنیات را ابلاغ کرد، دبیر انجمن صنایع لبنی اظهارکرد: شرایط به گونه‌ای است که بازار ظرفیت افزایش قیمت محصولات لبنی را ندارد و اکنون نیز در کارخانه‌ها با مازاد تولید برخی محصولات روبه‌رو هستیم‌. 
رضا باکری گفت: این موضوع در حال بررسی است و تاکنون هیچ‌گونه ابلاغیه، مصوبه و‌.‌.‌. مکتوب مبنی بر افزایش رسمی قیمت محصولات لبنی به ما ابلاغ نشده است‌. 
وی درباره وضعیت بازار بیان کرد: در نظر داشته باشید که باید بازار کشش افزایش قیمت را داشته باشد‌. اکنون وضعیت به‌‌گونه‌ای است که به نظر من بازار کشش افزایش قیمت را ندارد و کارخانه‌‌ها با مازاد 16 درصدی شیر خام مواجه‌اند و بخشی از شیر تولید شده توسط مصرف‌کننده خریداری نمی‌شود‌. 
باکری اضافه کرد: نظر وزیر کشاورزی هم بر این است که قیمت شیر را افزایش دهیم ولی در جلساتی که برگزار شده، ما مطرح کردیم که بازار چنین کششی ندارد‌. حالا باید برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود تا ببینیم کارخانه‌داران چه تصمیمی در این زمینه می‌گیرند‌. دبیر انجمن صنایع لبنی کشور افزود: در حقیقت یا باید شرایطی وجود داشته باشد که بحث عرضه و تقاضای بازار به دامداران اجازه دهد محصول خود را به نرخ دلخواه بفروشند که در حال حاضر قدرت خرید مردم کم است و مصرف‌کنندگان از افزایش بها استقبال نمی‌کنند‌.