به نیاز کارخانه خوش آمدید

ثبت نخستین پروانه بهره برداری نیکل ایران در فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی همتی با اشاره به اینکه صنایع و معادن از حوزه های مهم سرمایه گذاری در استان فارس به شمار می رود، افزود: عمده معادن فارس سنگ های تزئینی ( مرمریت و چینی ) بوده و سنگ های مرمریت این استان جزء سنگ های مرغوب کشور است.
 
وی در ادامه با اعلام اینکه فرصت های سرمایه گذاری معدنی فارس بیشتر در حوزه سنگ های تزئینی، خاک رس و خاک های صنعتی است، اظهار داشت : خاک نسوز شهرستان آباده این استان یکی از مرغوب ترین و بزرگترین معادن خاک نسوز کشور است و مواد اولیه مورد نیاز صنعت کاشی و سرامیک کشور را تامین می کند.
 
همتی با اشاره به اینکه استان فارس دارای 500 معدن فعال در حوزه سنگ آهن، مس، دولومیت، نیکل و ... است، گفت: بزودی ماده معدنی نیکل در این استان استخراج می شود.
 
وی در ادامه با اذعان اینکه هم اکنون نیکل مورد نیاز صنایع کشور از طریق واردات تامین می شود، افزود: این ماده معدنی در صنایع مختلف به ویژه فناوری های برتر هایتک کاربرد فراوان دارد.
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اعلام اینکه نخستین پروانه بهره برداری نیکل کشور در فارس صادر شده است، اظهارداشت: نیکل از معادن مهم و باارزش این منطقه است.
 
وی در ادامه اظهارداشت: از سرمایه گذاران داخلی و خارجی به جهت توسعه سرمایه گذاری حمایت همه جانبه خواهد شد.
 
همتی از راه اندازی بزرگترین سنگ مرمریت کشور بعد از گذشت چهار سال تعطیلی به تازگی در این استان خبر داد و افزود : معادن نقش بی بدیلی در ساختار اقتصادی کشور دارند.
 
وی با اشاره به اینکه که خام فروشی مواد اولیه ظلمی نابخشودنی است بر لزوم فرآوری مواد با ارزش معدنی به ویژه سنگ آهن در استان تاکید کرد.خام فروشی مقرون به صرفه نیست بنابراین مواد معدنی استان فارس پس از فرآوری صادر خواهد شد.
 
همتی گفت: مواد معدنی در چرخه فرآوری ضمن تبدیل به محصول با ارزش افزوده بالا در ایجاد اشتغال و در نهایت به رشد صادر ات کمک می کند.
 
وی از احداث سه مجتمع فولادی ( پاسارگاد، نیریز و سلحشوران اقلید ) در استان فارس خبرداد و افزود : مجتمع فولاد پاسارگاد در حال بهره برداری بوده و به زودی فولاد نیریز هم وارد مدار تولید می شود.
 
علی همتی یادآور شد : کنسانتره معادن سنگ آهن در واحدهای فولادی استان تبدیل به شمش و در نهایت به مصرف داخلی یا در پروسه صادرات قرار می گیرد. ناگفته نماند در گذشته کنسانتره معادن سنگ آهن فارس به کشور چین صادر می شد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه صنایع کوچک نقش مهمی در ایجاد اشتغال، رونق تولید، صادرات ، رشد اقتصادی و ... در کشور دارند، گفت : این صنایع بیشتر در شهرک های صنعتی استان مستقر هستند.
 
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت فارس تعداد شهرک های صنعتی استان را 60 واحد برشمرد و افزود : از مجموع چهار هزار واحد تولیدی - صنعتی این استان هزار و 300 واحد در شهرک های صنعتی استقرار دارند.
 
وی گفت : استان فارس همواره می تواند در حوزه های مختلف اقتصادی از قبیل صنعت، معدن، گردشگری، کشاورزی و ... خوش بدرخشد.
 
همتی با اعلام اینکه فارس دارای قابلیت های صنعتی و معدنی فراوانی است بر لزوم شکوفایی ظرفیت های اقتصادی و فرصت های سرمایه گذاری در این استان تاکید کرد و افزود: سرمایه گذاری موثر شرط شکوفایی فرصت های اقتصادی در هر منطقه است بنابراین با توسعه زیرساخت های سرمایه گذاری می تواند به رشد قابل توجهی در این عرصه دست یافت.
 
* تعاونی ها اهرم اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند
 
مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در مصاحبه با رادیو اقتصادگفت: تعاونی ها اهرم اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند که می توانند در بهره وری بهینه از شرایط زندگی، کار، تولید و ارتقای سطح درآمد و وضعیت اجتماعی افراد جامعه موثر باشند.
 
مختاری افزود : در حال حاضر 5 هزار و 229 تعاونی فعال با 3 میلیون و300 هزار نفر عضو در بخش های مختلف تولیدی، خدماتی و توزیعی این استان مشغول فعالیت هستند.
 
وی همچنین اظهارداشت: از مجموع تعاونی های فعال استان 2 هزار و 726 تعاونی با 53 درصد در بخش تولید ، هزار و 698 تعاونی با 32 درصد در بخش خدمات و 85 تعاونی با 15 درصد در بخش توزیع فعالیت دارند.
 
مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: این استان از نظر تعداد کل تعاونی های به ثبت رسیده در بین استان های کشور رتبه ششم و از نظر تعداد تعاونی های فعال رتبه سوم را دارد .
 
وی افزود: تعاونی های تولیدی استان فارس اغلب در زمینه کشاورزی، صنعت ،صنایع تبدیلی و ... فعالیت دارند.
 
مختاری با اشاره به این جمله که " میزان اشتغالزایی تعاونی های فعال استان 65 هزار نفر است"، گفت: تعاونی ها از ظرفیت های اساسی برای رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، اشتغال، تولید و ... در جامعه به شمار می روند.
 
وی تاکید کرد: با سرمایه های اندک در قالب تعاونی می توان به اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دست پیدا کرد.
 
مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان فارس مشارکت مردم در رشد اقتصادی را یک اصل مهم دانست و افزود: تعاونی های یک فرصت بی بدیل در ساختار اقتصادی کشور هستند.
 
وی در ادامه بر لزوم تشکیل تعاونی های توسعه و عمران شهرستان، تشکیل تعاونی های فراگیر روستایی و تشکیل تعاونی های دانش بنیان در جامعه تاکید کرد و اذعان داشت: با توسعه شبکه های تعاونی می توان از مصرف کنندگان و تولید کنندگان به خوبی حمایت کرد. 
 
مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با اشاره به این جمله که " اکثر بیکاران جامعه به ویژه جوانان تحصیلکرده فاقد مهارت های لازم مورد نیاز کارفرماها هستند، گفت: افراد دارای مهار ت های لازم هیچگاه با معضلی به عنوان بیکاری مواجه نبوده و همواره در کار و تلاش هستند بنابراین می طلبد نظام آموزشی کشور جوانان را به سمت و سوی مهارت آموزی و کار آفرینی سوق دهد.
 
وی همچنین بر لزوم حمایت جدی به جهت رونق تعاونی ها در جامعه تاکید کرد و افزود: تعاونی ها در ایجاد اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و رشد اقتصادی بسیار نقش آفرین هستند.
 
وی رمز موفقیت در تمامی عرصه ها به ویژه رشد اقتصاد تعاونی را تفاهم ، هم افزایی، برنامه ریزی دقیق و عزم جدی دانست و یادآورشد: اقتصاد تعاونی نقش بی بدیلی در جامعه دارد.
تهیه و تنظیم:نیازکارخانه