به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، این مرجع تقلید شامگاه سهشنبه در دیدار با رئیس شورای هماهنگی بانکهای دولتی کشور، با اشاره به فلسفه اقتصادی در اسلام گفت: اگر به رویکرد اقتصادی اسلام نظر بیندازیم میتوانیم درک بهتری نسبت به بانک مورد نظر اسلام داشته باشیم.
وی افزود: اسلام بیان میکند که جامعه مثل انسان دارای اعضای گوناگون ولی با رویکردی یکسان است؛ در همین جهت باید افراد با ذوق، سلیقه و پر قدرت و باامکانات بتوانند در جامعه مشارکت داشته باشند و در عرصه ساخت یک جامعه اسلامی مشارکت کنند.
این مرجع تقلید اظهارکرد: اسلام بیان میکند پول باید همانند خون در گردش باشد و این گردش موجب رونق گرفتن جریان خون در جامعه میشود و اگر این جریان ایجاد نشود جامعه نیز دچار مشکل میشود.
|
وی گفت: اسلام جامعهای را میطلبد که در آن ثروتمندان تجارت، سرمایه گذاری، تولید و صنعت و کشاورزی را با به کار گرفتن نیروهای قوی و توانا به عهده بگیرند و با این ثروت، مردم نیز مشغول باشند.
این مرجع تقلید با اشاره به این که از نظر اسلام، پول نباید باعث رشد پول و سرمایه شود، بیان کرد: اگر این چنین شود دیگر نه اقتصاد پیشرفت میکند و نه دیگر رشدی حاصل خواهد شد زیرا کاری تولید نمیشود و کارگاهی نیز ساخته نمیشود.
وی اظهار کرد: بانکداری ربوی از غرب وارد بانکهای ایران شده است؛ زیرا در اسلام قرض دادن و وام دادن مطرح بود؛ ولی ربا گرفتن از حرامترین اعمال به شمار میرود. اسلام بیان میکند که پول باید در خدمت تجارت، زراعت، اشتغال، صنعت و ارتقای کشور باشد نه اینکه عدهای با پول خود تجارت کنند و با رکود پول مردم زیادی را بیچاره کنند.
این مرجع تقلید با بیان این که جریمه دیرکرد با هر عنوان و نامی حرام است، تصریح کرد: بارها این مطلب را بیان کردهایم که جریمه دیرکرد در پرداخت اقساط صد درصد حرام است و مهم هم نیست که چه اسمی روی آن گذاشته میشود.
آیتالله نوری همدانی اظهار کرد: امام راحل فرمودند بانکها در یک حالت میتوانند جریمه دیرکرد بگیرند که ابتدای اعطای تسهیلات از وام گیرنده بخواهد که زمان بازپرداخت وام را بیان کند و قید کند که اگر این وام در تاریخ معین تصفیه نشد، بانک میتواند به طور مثال فقط به اندازه 10 هزار تومان و تنها فقط یک بار از او جریمه بگیرد.
وی اخذ جریمه دیرکرد بانکی را باعث بیچاره شدن درصد زیادی از مردم دانست و گفت: هر کس به هر دلیلی این عمل را انجام دهد فعل حرامی انجام داده است و دهنده و گیرنده و نویسنده آن در هر صورت کار حرامی انجام دادهاند.
تهیه و تنظیم:نیازکارخانه