به نیاز کارخانه خوش آمدید

چالش اساسی صنعت بیمه

 

به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)،گزارش جامع عaltملکرد صنعت بیمه و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای دولت یازدهم تا آذر ماه 94 از سوی نهاد ناظر بیمه ای منتشر شد.

در این گزارش عملکرد ضمن اشاره به یازده چالش اساسی صنعت بیمه و ارایه راهکار به سند اهداف راهبردی و اقدامات راهبردی و عملیاتی صنعت بیمه بر اساس اولویت های راهبردی وزارت اقتصاد و امور دارایی در قالب جداول مدون اشاره شده است.

علاوه براین عملکرد آماری صنعت بیمه از ابتدای دولت یازدهم تا آذر ماه 94 نسبت دوره قبل مورد ارزیابی قرار گرفته است.

بر اساس گزارش ریسک نیوز ، طی این گزارش عملکرد به یازده چالش صنعت بیمه اشاره و راهکاری مشخص برای ان نیز ارایه شده است ، این چالش ها عبارتند از :

1-  اراده حاکمیت در سیاست گذاری و قیمت گذاری ثالث به جاری واگذاری به دستگاه تخصصی مربوطه یعنی شورای عالی بیمه و بیمه مرکزی

2- وضع عوارض متعدد بر رشته های بیمه ای

3- تصویب و اصلاح قوانین بدون در نظر گرفتن الزامات بیمه ای

4- انحصار دولتی

5-عدم تعادل در ترکیب پرتفوی

6- قرار دادن بیمه مرکزی در فهرست شرکتهای تابع قوانین و مقررات دولتی علیرغم ماده 4 قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران

7- تحریم های بین المللی

8- کمبود شرکتهای بیمه تخصصی

9- توسعه ناکافی فرهنگ بیمه

10- کمبود نیروی انسانی متخصص

11- سهم پایین بیمه های زندگی

شاخص انحصار کاهش یافت

همچنین در این گزارش عملکرد ، به بررسی میزان انحصار در صنعت بیمه و کاهش شاخص هرفیندال در مدت فعالیت دولت یازدهم اشاره شده است.

بر اساس امار ارایه شده ، میزان انحصار در بازار بیمه کشور در سال 91 بر مبنای درجه هرفیندال عدد 2324 گزارش شده است.

طبق گزارش اعلام شده ، میزان انحصار در بازار بیمه کشور بر مبنای درجه هرفیندال _ هرشمن در سال اول فعالیت دولت یازدهم به عدد 2157 رسیده که در مقایسه با سال قبل 167 واحد کاهش را نشان می دهد.

در سال دوم فعالیت دولت یازدهم میزان انحصار به عدد 1962 رسیده که در مقایسه با سال قبل 195 واحد کاهش داشته است.

 امار منتشر شده در عملکرد صنعت در دولت فعلی از ابتدای فعالیت تا کنون نشان می دهد، سهم حق بیمه اجباری شخص ثالث در سال 91 ، 45 درصد کل بازار ، سهم بیمه های زندگی از کل پرتفوی صنعت در سال مذکور 7.8 درصد می باشد.

در عین حال بررسی امار منتهی به اسفند 92 از ارتقا سهم بیمه های زندگی از 7.8 به 9.1 درصد حکایت می کند همچنین سال 92 صنعت بیمه شاهد افزایش بخش غیر دولتی از 54.6 به 56.5 درصد است .

بررسی عملکرد سال 93 نیز نشان می دهد ، سهم بیمه های زندگی از 9.1 درصد به 10.5 درصد افزایش یافته که البته به زعم کارشناسان این مقدار افزایش بدون شک نمی تواند با استانداردهای جهانی برابری داشته باشد.

همچنین در سال مورد اشاره سهم غیر دولتی ها از بازار به 59.3 در صد افزایش یافته و صنعت شاهد کاهش سهم بیمه دولتی ایران بوده است.

 در این گزارش به امر منتهی به آذر ماه 94 نیز اشاره شده به طوریکه سهم بخش غیر دولتی از حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب به حدود 58 و 55.2 درصد رسیده است.

 بر طبق آمار منتشر شده ، سهم سه رشته بیمه ثالث ، درمان و زندگی نیز به ترتیب 35.9 ، 27.5 و 11.7 درصد از پرتفوی کل بازار گزارش شده است.

این گزارش می افزاید،در گزارش جامع عملکرد صنعت بیمه و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای دولت یازدهم تا آذر ماه سال جاری در قالب جداول و برنامه ها زمان بندی شده سند راهبردی بازار بیمه در راستای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و اولویت های راهبردی وزارت اقتصاد منعکس شده است.

تهیه و تنظیم:نیاز کارخانه